Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Pankit talkoisiin! Heidi Hautalan mielestä rahoitusyritystenkin pitää kantaa markkinoiden huojunnan riskejä.

Pankit talkoisiin! Heidi Hautalan mielestä rahoitusyritystenkin pitää kantaa markkinoiden huojunnan riskejä.

Heidi Hautala: Uusi vero vähentäisi kansalaisten riskejä

6.10.2011 17.05

Jukka Vahti

Hallitus hyväksyi tänään torstaina Suomen kannan EU:n rahoituskehyksiin ja vahvisti samalla, että Suomi kannattaa EU:n laajuista varainsiirtoveroa hallitusohjelman mukaisesti. 

Niin sanotulla transaktioverolla on tarkoitus verottaa rahoitusalan liiketoimia. Suomen kanta on, että EU-tason verojärjestelmä olisi hyvä alku globaalille verolle.

Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr) arvioi torstaina, että uusi vero tervehdyttäisi kaupankäyntiä ja vaimentaisi suurimpia markkinaheilahduksia.

"Käytännössä tämä tarkoittaisi, että huonoina aikoina kansalaiset eivät kokisi riskejä yhtä kovina kuin nyt. Hyvinä aikoina taas yhteiskunta hyötyisi rahoitussektorin toiminnasta nykyistä enemmän", Hautala kirjoittaa blogissaan.

Hänen mukaansa vero myös lisäisi rahoitusalan yritysten vastuuta suhteessa muuhun yhteiskuntaan.

"Viime vuosina valtiot ovat tukeneet pankkeja runsaskätisesti: on haluttu estää se, että finanssiromahdus kaatuisi esimerkiksi pienyrittäjien ja asuntovelallisten niskaan. Transaktioveron myötä pankit ja suuryritykset maksaisivat takaisin niitä tukia, joita ne kovina aikoina ovat yhteiskunnalta saaneet", Hautala kirjoittaa.




Viite