Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iiro Törmä

Graafi.
Vaikuttajat. Helsingin vihreillä yhdityksillä on eniten puoluekokousedustajia.Iiro Törmä

Vaikuttajat. Helsingin vihreillä yhdityksillä on eniten puoluekokousedustajia.

Heillä on entistä enemmän valtaa vihreissä

18.5.2012 13.29

Jukka Vahti

Vihreät naiset, Vihreät nuoret ja opiskelijat (Vino) ja puolueen helsinkiläiset jäsenyhdistykset ovat kasvattaneet eniten suhteellista valtaansa vihreissä viimeksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana.

Vihreiden puoluekokous kokoontuu viikonloppuna Lappeenrannassa. Äänivaltaisia puoluekokousedustajia on yhteensä 403.

Eniten kokousedustajia, 73, on Helsingin piirillä ja sen jäsenyhdistyksillä. Se on 18,1 prosenttia edustajista. Toiseksi eniten edustajia on vinolaisilla, joilla on 57 edustajaa, eli 14,1 prosenttia edustajista. Saman verran edustajia on myös Uudenmaan piirin yhdistyksillä. Vihreillä naisilla jäsenyhdistyksineen on puolestaan 40 edustajaa eli 9,9 prosenttia edustajista.

Vielä vuonna 2002 helsinkiläisten osuus oli 8,6 prosenttia, Vihreiden naisten 1,7 ja Vinon 1,3 prosenttia kaikista puoluekokousedustajista. Edustajia oli tuolloin yhteensä 232. Myös säännöt edustajapaikkojen jakautumisesta olivat erilaiset kuin nykyisin.

Kaikki painoarvoaan kasvattaneet ovat onnistuneet vuosien varrella perustamaan lukuisia uusia paikallisyhdistyksiä.

Vaan miten esimerkiksi Vihreät naiset aikovat valtaansa käyttää tulevassa puoluekokouksessa?

Järjestön puheenjohtaja Anna Moring kertoo odottavansa mielenkiinnolla esimerkiksi kokouksessa hyväksyttävän puolueen uudesta periaateohjelman käsittelyä.

”Ohjelmaluonnoksessa ei, toisin kuin kahdeksan vuotta sitten, mainita sanallakaan feminismiä, mikä on kummallinen ratkaisu vallitsevassa poliittisessa tilanteessa. Voisin kuvitella, että tämä on yksi sellainen kohta, jossa Vihreät naiset aikoo aktiivisesti käyttää vaikutusvaltaansa”, Moring sanoo.

vihreät 


Lisää aiheesta:



Viite