Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Heinäluoma ihmettelee maahanmuuttopuheista noussutta kohua

26.4.2010 9.42

Lasse Leipola

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma ihmettelee hänen maahanmuuttopuheistaan noussutta kohua. Asiasta kertoo Uutispäivä Demari.

”Miten tämän asian käsittely voi olla niin hirveän vaikeaa. Tässä ei ole mitään rasismia tai suvaitsemattomuutta”, Heinäluoma sanoi Uudenmaan sosiaalidemokraattisen piirin kokouksessa lauantaina.

Muun muassa keskusta, kokoomuksen, vihreiden ja vasemmistoliiton puheenjohtajat tuomitsivat Heinäluoman maahanmuuttolausunnot, joita tämä esitti Hufvudstadsbladetissa.

Hän sanoi kyseisessä haastattelussa muun muassa, että on vaara, että maahanmuuttajat vievät töitä suomalaisilta, jos työperäistä maahanmuuttoa ei arvioida tarkemmin.

Sdp:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen kommentoi puolueensa maahanmuuttolinjausta tänään maanantaina Demarissa julkaistussa kirjoituksessaan.

”Sdp ei tiukenna, vaan hallitus löysentää”, arvioi Urpilainen.

Hän epäilee, että hallitus on EK:n asialla ja lisäämässä ”halpatyövoiman” saatavuutta sekä heikentämässä palkansaajien asemaa. Tällä Urpilainen viittaa niin sanotun työvoimansaatavuus harkinnan poistamiseen.

”Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa Suomeen asuvien työllistymistä ei enää asetettaisi etusijalle. Nykyisessä työttömyystilanteessa tämä tarkoittaa sitä, että Suomeen tulee työntekijöitä sellaisiinkin työpaikkoihin, joihin sopivia työntekijöitä olisi löytynyt Suomesta”, Urpilainen kirjoittaa

maahanmuutto 
Viite