Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tiina Jutila / Vihreät

Heli Järvinen.
Suvaitsevainen savolainen. Heli Järvinen hakee jatkokautta Etelä-Savon vaalipiiristä.Tiina Jutila / Vihreät

Suvaitsevainen savolainen. Heli Järvinen hakee jatkokautta Etelä-Savon vaalipiiristä.

Heli Järvinen ei vaihda puoluetta eikä vaalipiiriä

2.11.2010 10.48

Lasse Leipola

Vihreiden kansanedustaja Heli Järvinen hakee jatkokautta ensi kevään eduskuntavaaleissa. Hän pysyy Etelä-Savon vihreällä listalla, vaikka häntä on houkuteltu niin toisiin vaalipiireihin kuin muihin puolueisiinkin.

Vihreiden tilanne Etelä-Savossa on kiinnostava, sillä edellisissä vaaleissa vaaliliitto demarien kanssa vei Järvisen eduskuntaan ja jätti Jouni Backmanin rannalle. Pärjäävätkö vihreät omillaan?

”Jos heijastellaan pelkästään viime vaalien valossa, on tilanne haasteellinen. Moni asia on kuitenkin muuttunut. Yksikään puolue ei ole solminut vaaliliittoa, jolloin äänikynnys on alempi. Perussuomalaiset vievät ääniä isoilta puolueilta, joka myöskin laskee äänikynnystä”, Järvinen arvioi.

Hänen mukaansa myös vihreiden tilanne on muuttunut, sillä puolue lähtee vaaleihin nyt ensimmäistä kertaa täydellä listalla. Järvinen uskoo, että suvaitsevaiselle vihreälle linjalle on vaaleissa kysyntää.

”Perussuomalaiset ovat tulleet omilla tiukoilla linjoillaan esiin ja kristillisdemokraattien Päivi Räsänen tekee kaikkien muiden kampanjaa puhuessaan seksuaalivähemmistöistä ja pakolaisten valitsemisesta uskonnon perusteella”, Järvinen sanoo.

Suvaitsevaisuuden ohella Etelä-Savon vihreiden tärkeimpiä teemoja ovat uusiutuva energia sekä turve- ja ikääntymispolitiikka.

Etelä-Savon vihreät ovat nimenneet aiemmin ehdolle terveyskeskuslääkäri Rauni Berndtin Mikkelistä, opiskelija Martta Kanteleen Pieksämäeltä, nuorisotutkija Veli Liikasen Mikkelistä, maanviljelijä Iikka Muhosen Kerimäeltä, yrittäjä Sari Nyrhisen Savonlinnasta, projektityöntekijä Maija Pietiläisen Mikkelistä, historian- ja yhteiskuntaopin opettaja Mikko Siitosen Ristiinasta sekä eduskunta-avustaja Heikki Vento Savonlinnasta.

”Listamme on tosi hyvä ja väitän, että yksi menee läpi. Meillä on tulossa vielä todellisia yllätysnimiä”, Järvinen sanoo.

Etelä-Savon vihreät paljastavat myöhemmin vielä viisi ehdokasta.

vihreät  eduskuntavaalit 




Viite