Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sammeli Heikkinen

Huuhkaja.
Edesmennyt huuhkajaisä. Forumin katolla pesineen huuhkajaparin koiras kuvattuna viime keväänä lepopaikallaan Narinkkatorin laidalla.Sammeli Heikkinen

Edesmennyt huuhkajaisä. Forumin katolla pesineen huuhkajaparin koiras kuvattuna viime keväänä lepopaikallaan Narinkkatorin laidalla.

Helsingin kaupunkihuuhkajat eivät pesi tänä keväänä

15.3.2012 12.49

Sammeli Heikkinen

Helsinkiläiset eivät pääse tänä keväänä seuraamaan huuhkajien pesimänäytöstä. Kaupunkihuuhkajatyöryhmän puheenjohtaja Raimo Seppälä kertoo Vihreälle Langalle, ettei kaupunkihuuhkajien pesiä ole löytynyt kaupungista.

Viime keväänä Forumin katolla pääkaupungin ytimessä pesinyt huuhkajapari sai kolme poikasta ja valtavasti huomiota. Kaikki poikaset selvisivät lentoon, mutta kesäkuun alussa yksi poikasista löytyi kuolleena keskustasta. Ruumiinavauksen perusteella sen kohtaloksi oli koitunut törmäys johonkin esteeseen.

Forumin pesinnän uusiutumiselle kohtalokkaampi isku oli kuitenkin se, että huuhkajaparin koiras löytyi lokakuussa kuolleena Kaisaniemen puistosta. Myöhemmin selvisi, että koiras oli kuollut herpekseen, jonka se oli saanut sairaalta saaliseläimeltä, todennäköisesti pululta.

Seppälän mukaan Helsingissä asustelee edelleen suurin piirtein saman verran huuhkajia kuin viime vuonna, vaikkei pesintää nyt ole löytynytkään. Ilmeisesti myös kaksi viime kevään poikasista on edelleen hengissä. Ainakaan tietoa rengastettujen poikasten kuolemasta ei ole tullut.

"Siellä ne etsivät paikkaansa maailmassa", Seppälä arvelee.

linnut  kaupunki  kaupunkihuuhkajat 
Viite