Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Helsingistä halutaan perustulon koelaboratorio

8.3.2012 14.00

Lasse Leipola

Perustuloa tulisi kokeilla Helsingissä, esittää Helsingin vihreiden hallitus. Ehdotusta perustellaan sillä, että Helsinki on metropoli, jossa on paljon pitkäaikaistyöttömyyttä, jota ei ole saatu vähenemään perinteisin työllisyydenhoidon menetelmin.

”Helsingin tulisi vaatia pääsyä työllisyyden hoidon kokeilukunnaksi, jossa voitaisiin kokeilla uudenlaisia, perustulomalliin perustuvia työttömyystukiratkaisuja”, kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Outi Alanko-Kahiluoto sanoo järjestön tiedotteessa.

Järjestö muistuttaa, että hallitusohjelmaan on kirjattu tavoitteeksi perustaa työllisyyttä edistäviä kuntakokeiluja sekä parantaa palkkatulojen ja sosiaaliturvan yhteensovitusta työllisyysasteen nostamiseksi.

”Lisää jo kokeiltua tempputyöllistämistä ei kaivata – nyt pitäisi löytyä rohkeutta uudistaa koko järjestelmää. Työnteon ja tukien yhdistäminen on tätä nykyä sellainen viidakko, että kokonaisuuden ymmärtämiseen vaaditaan jo melkein korkeampi loppututkinto. Työn vastaanottamisen tulisi aina olla kannattavaa – näin ei nyt ole”, puheenjohtaja Hannu Oskala sanoo.

vihreät  helsinki  perustulo 
Viite