Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Teemana rakkaus. Helsinki Pride on Suomen suurin homo-, lesbo-, bi- ja transtapahtuma.

Teemana rakkaus. Helsinki Pride on Suomen suurin homo-, lesbo-, bi- ja transtapahtuma.

Helsinki Priden johtaja: "Kaasuiskut herättivät ihmisiä siihen, että vielä on tehtävää"

27.6.2011 9.20

Saija Räsänen

Suomen suurin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tapahtuma Helsinki Pride käynnistyy tänään maanantaina, kun Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen julistaa kaupunkiin Pride-rauhan Kolmen sepän patsaalla kello 15.30.

"Helsinki Pride 2011:n odotetaan keräävän ennätysmäärän yleisöä ja varsinkin kulkueeseen on ilmoittautunut aiempaa suurempi määrä ryhmiä. Kenties viime vuoden kulkuetta vastaan tehdyt kaasuiskut herättivät ihmisiä siihen, että vielä on tehtävää", sanoo tapahtuman toiminnanjohtaja Anne-Mari Seppola.

Kulkue marssii ensi lauantaina Senaatintorilta Kaisaniemenpuistoon. Kaisaniemessä sen toivottavat tervetulleeksi PMMP ja Martina Aitolehti. Tapahtuma huipentuu lauantai-illan pääjuhlaan, jossa esiintyvät Anna Abreu ja ruotsalainen Shirley Clamp.

Tämän vuoden Helsinki Priden teemaksi on valittu rakkaus. Teema näkyy muun muassa keskiviikon paneelikeskustelussa, jossa vuoden 2010 pakolaisnainen Nasima Razmyar ja kansanedustajat Anna Kontula ja Oras Tynkkynen pohtivat rakkauden moninaisuutta.

seksuaalivähemmistöt 
Viite