Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston kanslia

Henna Virkkunen.
Yhteen vaan. Henna Virkkunen kannattaa taideyliopiston perustamista.Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston kanslia

Yhteen vaan. Henna Virkkunen kannattaa taideyliopiston perustamista.

Henna Virkkunen näyttää vihreää valoa taideyliopistolle

12.1.2011 9.01

Saija Räsänen

Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä luovutti tänään keskiviikkona opetusministeri Henna Virkkuselle esityksen monialaisesta taideyliopistosta.

Tavoitteena on, että Kuvataideakatemiasta, Sibelius-Akatemiasta ja Teatterikorkeakoulusta muodostettava yliopisto aloittaisi toimintansa vuonna 2013.

"Taideyliopistolla voisi olla nykyistä paremmat edellytykset uusintaa taiteen kenttää ja lisätä taidealojemme kansainvälistä tunnettavuutta ja kansainvälisen yhteistyön edellytyksiä", sanoo Virkkunen opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa.

Taideyliopistolla olisi ehdotuksen mukaan yhteinen johto, hallitus ja strateginen päätöksenteko. Korkeakoulujen nykyiset nimet ja ominaispiirteet säilytettäisiin.

Valtion rahoitukseen esitetään pysyvää tasokorotusta, jotta taideyliopiston toimintaa ja sisältöjä voitaisiin kehittää. Uusia kiinteistöjä tai yhteistä kampusta ei kuitenkaan ehdoteta rakennettavaksi.

Taideyliopiston perustaminen edellyttäisi yliopistolain muutosta. Työryhmän mukaan kunkin yliopiston tulisi saada päättää itsenäisesti osallistumisestaan taideyliopiston synnyttämiseen.

taide  koulutus  yliopistot 
Viite