Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Antti-Juhani Johansson

Sipoo-esittely.
Iso juttu. Kiinteistöjohtaja Janne Rytkösen mukaan Sipoon hanke on S-ryhmän suurin investointi tähän mennessä.Antti-Juhani Johansson

Iso juttu. Kiinteistöjohtaja Janne Rytkösen mukaan Sipoon hanke on S-ryhmän suurin investointi tähän mennessä.

Sipooseen nousee hiilipihi logistiikkakeskus

10.3.2010 16.36

Arttu Lehtinen

Sok esitteli keskiviikkona Sipoon Bastukärriin rakenteilla olevaa, kymmenen eduskuntatalon kokoista logistiikkakeskustaan, jota kauppaketju mainostaa hiilipihiksi.

Suurin osa keskuksen käyttämästä energiasta tuotetaan maalämmöllä ja bioenergialla. Vaikka S-ryhmä, Inex ja Fortum mainostavat uusiutuvan energian käyttöä ympäristötekona, taustalla ovat myös taloudelliset vaikuttimet.

”Imago- ja ympäristöarvot ovat plussaa. Ei uusiutuvista energianlähteistä ihan hirveästi voi ruveta maksamaan. Pieni hiilijalanjälki on myös siksi hyvä, että tulevaisuudessa uusiutuvia energianlähteitä luultavasti verotetaan keveämmin”, SOK:n kiinteistöjohtaja Janne Rytkönen sanoo.

Logistiikkakeskuksen energiaa ei tuotettu esimerkiksi aurinkoenergialla siksi, että se olisi maksanut itsensä takaisin vasta 60 vuoden käytön jälkeen. Nyt valitulla systeemillä takaisinmaksuaika lyhenee seitsemään vuoteen.

Logistiikkakeskuksen kautta tullaan kuljettamaan kaikki S-ryhmän käyttötavara puutarhakalusteista lastenvaatteisiin. Laitos on tarkoitus ottaa käyttöön 2012.

liikenne 




Viite