Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hiljaisuuden rikkojat osoittavat mieltä suvaitsevaisen Suomen puolesta

29.7.2011 12.18

Saija Räsänen

Helsingin Rautatientorilta lähtee tulevana sunnuntaina kello 15 liikkeelle mielenosoituskulkue suvaitsevaisen Suomen puolesta. Facebookissa tapahtuma kantaa nimeä "Hiljaisuuden rikkomisen päivä", ja sen taustalla ovat "Minun Suomeni on kansainvälinen"- ryhmän ylläpitäjät.

"Meillä on Suomessa vaikenemisen kulttuuri, joka ulottuu niinkin laajalle kuin perheväkivaltaan.´Ei tämä mua koske´-asenne on yleinen. Totta kai Norjan tragedia kirvoitti järjestämään tapahtuman, mutta haluamme laajemminkin sanoa, että omassa yhteisössä voi tehdä hyvää, eikä kenenkään tarvitse silloin pelätä", sanoo tapahtuman järjestäjiin kuuluva Annina Hirvonen.

Tällä hetkellä tapahtumaan on Facebookissa ilmoittautunut 2 478 osallistujaa. Hirvosen mukaan paikan päälle odotetaan konkreettisestikin paria tuhatta ihmistä.

Järjestäjät toivovat mahdollisimman monen poliittisen organisaation, kansalaisjärjestön, yksityisen sektorin edustajan sekä yksittäisen kansalaisen liittyvän mukaan mielenilmaukseen.

Osallistujia kehotetaan ottamaan mukaan esimerkiksi seurapelejä ja soittimia.

Tukensa tapahtumalle voi osoittaa myös "tykkäämällä" tapahtumasta Facebookissa, jakamalla viestiä eteenpäin tai järjestämällä oman tilaisuuden omalla kotipaikkakunnallaan esimerkiksi puistossa tai torilla, jossa voi tutustua entuudestaan tuntemattomiin ihmisiin.

mielenosoitus 
Viite