Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hirsitaloteollisuus ry

Hotelli Rento.
Klassikon paluu. Helmikuussa Imatralla avattava 1 360-neliöinen Rento-hotelli on tällä hetkellä yksi Pohjois-Euroopan suurimmista hirsirakennuksista.Hirsitaloteollisuus ry

Klassikon paluu. Helmikuussa Imatralla avattava 1 360-neliöinen Rento-hotelli on tällä hetkellä yksi Pohjois-Euroopan suurimmista hirsirakennuksista.

Hirsi peittoaa puun rakentamisessa

29.1.2014 16.06

Lasse Leipola

Hirsi on ekologisempi seinämateriaali kuin puu, arvioi VTT:n tuore tutkimus.

Rakennuksen elinkaaren mittainen energiankulutus on perinteisessä puutalossa hieman hirsitaloa pienempi, mutta kun huomioidaan rakennusmateriaaliin sitoutuneen hiilenmäärä hiilinieluna sekä ylijäävän puun käyttäminen biopolttoaineena, nousee hirsi kokonaistarkastelussa paremmaksi vaihtoehdoksi.

VTT:n tutkija Antti Ruuska korostaakin, että rakennusmateriaalivalinta on keskeinen tekijä koko elinkaaren ympäristövaikutusten muodostumisessa.

”Hirsitalojen materiaaleihin liittyvät kasvihuonekaasupäästöt olivat tutkimuksessa noin kolmanneksen perustasoista puutaloa pienemmät 50 vuoden elinkaaren aikana”, Ruuska sanoo tiedotteessa.

Tutkimuksessa verrattiin 200, 243 ja 270 millimetriä paksua hirttä puutaloon, jonka lämpöeristys on 250 millimetriä. Kaikkein ekologisin vaihto oli paksuin, 270 millimetriä paksu hirsi.

ilmasto  päästöt  rakentaminen  puurakentaminen 
Viite