Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Fija Saarni.
Reilu pomo. Fija Saarnin mukaan James Hirvisaari on ”äärettömän reilu, rehellinen ja tsemppaava ihminen”.Mikael Ahlfors

Reilu pomo. Fija Saarnin mukaan James Hirvisaari on ”äärettömän reilu, rehellinen ja tsemppaava ihminen”.

Hirvisaaren vihreä avustaja: ”Ex-persukin on ihminen”

16.5.2014 14.53

Otto Lehto

Fija Saarni, olet vihreiden jäsen, mutta toimit James Hirvisaaren (Muutos2011) eduskunta-avustajana. Onko siinä mitään outoa, että vihreä lähtee ex-persun avustajaksi?

Ex-persukin on ihminen. Ennakkoluulojen murtaminen on vaikeaa. Aluksi ajattelin, että enhän minä voi ”valtakunnan ykkösrasistin” avustajaksi lähteä. Sattumalta Hirvisaaren entinen avustaja Helena Eronen oli hyvä ystäväni. Oli myös onnea, että Hirvisaari oli lukenut blogejani ja tykännyt niistä. Meitä yhdistävät näkemykset maahanmuutosta, ja myös ihmisinä tulemme hyvin toimeen. En kyllä olisi hakenut virkaa, jos Hirvisaari olisi vielä perussuomalaisissa.

Miksi et ole loikannut Muutokseen, vaan haluat pysyä vihreiden jäsenenä?

Vihreissä on kolme hyvää syytä: Haavisto, Soininvaara ja Tynkkynen. Olen ollut vihreiden jäsen 18-vuotiaasta lähtien, ja toiminut vihreissä järjestöissä Satakunnassa. En koe tarvetta vaihtaa puoluetta. Olen eduskunnassa töissä, koska tällaisia tarjouksia ei tule vastaan joka päivä, mutta en koe olevani erityisen poliittinen ihminen. Minua kiinnostavat lähinnä maahanmuuttokysymykset, ja olen kiitollinen, että pääsen tekemään töitä Muutos2011-puolueen kanssa.

Mitä mieltä olet Hirvisaaren ympärillä pyörivistä kohuista?

Medialla on vääristynyt kuva. Hirvisaari on äärettömän reilu, rehellinen ja tsemppaava ihminen. En tietenkään ole hänen kanssaan kaikesta samaa mieltä. Hän tykkää provosoida. Se on hänen tapansa vaikuttaa keskusteluun. Esimerkiksi tasa-arvoisesta avioliitosta olen pomoni kanssa eri mieltä. Ymmärrän kuitenkin ajatuksen suorasta demokratiasta. Hirvisaaren mielestä asia kuin asia on ok, jos kansan enemmistö on sen puolella.

Olet sanonut, että ”Halla-aho on monen silmissä das führer. Minun silmissäni hän on vain suomalainen mies, joka arvostaa suomalaisuutta.” Miten maahanmuuttaja voi fanittaa Jussi Halla-ahoa?

Halla-Aho on äärettömän hyvä kirjoittaja, vaikkakin välillä liian analyyttinen ja ihmisvihamielinen. Hänen kanssaan on kuitenkin vaikea olla eri mieltä. Suomessa on jo tarpeeksi maahanmuuttajia. Rakastan Suomea, ja toivon, että täällä käydään rehellistä ja monipuolista maahanmuuttokeskustelua. Olen Bosniasta kotoisin ja kahden muslimin kasvattama. Koen kuitenkin olevani ateisti. Mitä tapahtuisi ihmisarvoille, jos Euroopan muslimiväestö kasvaisi suhteettomiin määriin? Maahanmuuttajien keskuudessa esiintyy paljon naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Suomessa on jopa vakavasti puhuttu sharia-lain käyttöön ottamisesta. Tämä ei ole yhteensopivaa länsimaisten ihmisarvojen kanssa.

vihreät  muutos 
Viite