Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Homoparit saattavat pian saada kirkkovihkimisen Ruotsissa

30.9.2009 10.19

Noora Jussila

Ruotsissa suunnitellaan samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä kirkossa. Jumalanpalvelusvaliokunta esittää asiaa lokakuussa kokoontuvalle kirkolliskokoukselle.

Jos esitys hyväksytään kirkolliskokouksessa, voidaan ensimmäiset samaa sukupuolta olevien vihkimiset toimittaa Ruotsissa marraskuun alusta alkaen.

"Tämä on hieno osoitus siitä, että kirkossa suunnitellaan tällaisia asioita. Suomessa vastaavaa ei ole vielä, ja kirkko tekee asiassa tietenkin omat ratkaisunsa", sanoo varapuheenjohtaja Kirsti Laine sukupuolivähemmistöjen oikeuksia ajavasta Setasta.

Laineen mielestä sama keskustelu on edessä kirkolla myös Suomessa.

"Olisi hienoa, että kirkko tulisi asiassa muun yhteiskunnan linjoille ja suunta olisi samantyyppinen, mitä tulee vähemmistöasioihin."

Esitystä on vastutettu Ruotsissa, sillä sen pelätään muuttavan kirkon avioliittoteologiaa.

Kirkolliskokouksessa asiasta äänestää 251 suorilla vaaleilla valittua kirkolliskokouksen jäsentä. Piispoilla ei ole kokouksessa äänioikeutta. Osa piispoista suhtautuu asiaan kielteisesti.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto hyväksyttiin Ruosissa tämän vuoden toukokuussa. Silloin valmistuneessa mietinnössä todettiin, että asia ei ole luonteeltaan kirkkoa jakava.

tasa-arvo 




Viite