Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Homovastainen kampanja nosti vastalauseiden myrskyn

22.3.2011 16.24

Lasse Leipola

Kristillisen Nuotta-lehden tuore kampanja on herättänyt runsaasti kriittisiä kommentteja. Kampanjavideossa kysytään muun muassa: "Jos joku murhaaja pystyy tekemään parannusta, niin miksei joku homokin?”

Vihreiden kansanedustajista kampanjaa ovat kommentoineet muun muassa Oras Tynkkynen ja Outi Alanko-Kahiluoto.

”Kansanedustajat eivät ole teologeja. Poliitikkojen tehtävä ei ole ottaa kantaa uskonnollisten yhdyskuntien opillisiin asioihin. Jokaisella on oikeus harjoittaa omaa uskontoaan, palvoa omia jumaliaan ja rakentaa omia temppeleitään. Mutta kun uskonnolla satutetaan nuoria, on jokaisen velvollisuus puuttua asiaan”, Tynkkynen kirjoittaa blogissaan.

Kahiluoto sen sijaan pohti modernin kirkon roolia suhteessa kampanjaan, jonka tavoitteena on  virallisten sivujen mukaan rohkaista seksuaalisuutensa kanssa epävarmoja kristittyjä nuoria ”luottamaan Raamattuun”.

”Yhteiskunnan ja kirkon tehtävä on vahvistaa ja tukea nuoren identiteettiä, ei syyllistää. Nykykristitty ei eheytymistä kaipaa. Uskonnollisten yhteisöjen tulisi päivittää näkemyksensä 2010-luvulle ja keskittyä elämänhallintansa ja seksuaalisen identiteettinsä kanssa kamppailevien nuorten tukemiseen juuri sellaisina kuin he ovat”, Kahiluoto sanoo vihreiden tiedotteessa.

Uusi Suomi -verkkojulkaisun mukaan kampanjan vaikutus on huomattu Eroa kirkosta -palvelussa, jonka kautta on eronnut tänään noin kolminkertainen määrä tavalliseen verrattuna.

seksuaalivähemmistöt  kirkko 


Lisää aiheesta:Viite