Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

HS-gallup: Vasemmisto nousemassa vihreiden rinnalle

12.4.2011 8.45

Lasse Leipola

Eduskuntavaaleissa saatetaan nähdä tiukka taistelu vitossijasta, sillä tiistaiaamuna julkaistun HS-gallupin mukaan vasemmistoliiton ja vihreiden ero on kaventunut 0,2 prosenttiyksikköön.

Vihreiden kannatus on vajonnut alimmilleen koko vaalikauden alimpiin lukemiin 8,3 prosenttiin. Vasemmistoliittoa äänestäisi nyt 8,1 prosenttia suomalaisista. Vihreiden äänestäjät ovat kaikkein epävarmimpia puoluevalinnastaan, sillä peräti 48 prosenttia saattaa vielä äänestää jotain toista puoluetta.

Perussuomalaisten kannatus on laskenut ensimmäistä kertaa sitten alkuvuoden 2010. Pudotus on koko vaalikauden suurin, sillä perussuomalaisten kannatus on kuukauden aikana romahtanut 18,4:stä 16,9:ään.

Kokoomus on edelleen suurin puolue 20,2 prosentin kannatuksella. Sdp:tä äänestäisi 18,0 ja keskustaa 17,9 prosenttia äänioikeutetuista.

HS:n mukaan tutkimukseen liittyy suurista kannatusmuutoksista johtuvaa epävarmuutta. Kyselytutkimuksessa haastateltiin puhelimitse 2 000 suomalaista 5.–10. huhtikuuta. Virhemarginaali on suurimpien puolueiden osalta kaksi prosenttiyksikköä, perussuomalaisten kohdalla vielä suurempi.

eduskuntavaalit 




Viite