Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Huffington Post: Shell aikoo hiljentää Greenpeacen lakituvassa

24.9.2012 14.28

Lasse Leipola

Energiayhtiö Shell vaatii ympäristöjärjestö Greenpeacea lopettamaan mielenilmaukset 500 metriä lähempänä Shellin huoltoasemia tai toimitiloja. Amsterdamissa tehdystä kanteesta kertoo Huffington Post.

Sekä Shell että Greenpeace pitävät päämajaansa Hollannissa ja Greenpeacen edustajan mukaan mahdollinen kielto koskisin vain Alankomaita, vaikka Shell vaatiikin maailmanlaajuista kieltoa.

”Koska Greenpeace International ei toimi yksin vaan on kuin hämähäkki kansallisten ja paikallisten järjestöjen verkossa, meidän vaatimuksemme on, ettei se enää jatkossa tue protesteja, joiden tavoitteena on aiheuttaa Shellille taloudellista vahinkoa tai jotka aiheuttavat vaaraa ihmisille tai ympäristölle”, Shellin kanteessa todetaan.

Reilu viikko sitten Greenpeace järjesti Alankomaissa mielenilmauksen, jossa suljettiin polttoaineenmyynti usean tunnin ajaksi. Järjestö on käynyt aktiivista kampanjaa, jossa vastustetaan Shellin suunnitelmia porata öljyä arktisilta merialueilta.

Viime viikolla Shell ilmoitti, että se joutuu vaikeiden sää- ja jääolosuhteiden vuoksi lykkäämään porauksia ensi kesään.

luonnonsuojelu  aktivismi 
Viite