Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

kansalaisaloite.fi

kansalaisaloite.fi
Prosentti. Joka sadas suomalainen on jo allekirjoittanut tasa-arvoista avioliittoa ajavan aloitteen.kansalaisaloite.fi

Prosentti. Joka sadas suomalainen on jo allekirjoittanut tasa-arvoista avioliittoa ajavan aloitteen.

Huikea ennätys! Kansalaisaloite syntyi 14 tunnissa ja 29 minuutissa

19.3.2013 14.29

Lasse Leipola

Tasa-arvoista avioliittolakia ajava kansalaisaloite on saavuttanut eduskuntakäsittelyyn vaadittavat 50 000 allekirjoitusta ennätyksellisen nopealla tahdilla. Aiemmin rajaan on yltänyt vain turkistarhausta vastustava aloite, johon nimienkeruu kesti noin viisi kuukautta.

Tahti on kiihtynyt päivän aikana, sillä ensimmäisen kahdeksan tunnin, eli käytännössä yön aikana nimiä kertyi vasta noin viisi tuhatta. Neljä tuntia myöhemmin nimiä oli kasassa jo 33 000. Viimeiset 17 000 nimeä kertyivät reilussa kahdessa tunnissa.

Avioliittolakia tukevaan aloitteeseen kerätään nimiä ensi syyskuuhun saakka, jotta se saisi mahdollisimman suuren painoarvon eduskuntakäsittelyssään. Jos nimiä kertyisi samaan tahtiin kuin tähän saakka, olisivat kaikki täysi-ikäiset suomalaiset allekirjoittaneet aloitteen jo ennen toukokuun puoliväliä.

Turkistarhauksen vastainen aloite keräsi kuuden kuukauden määräaikaan mennessä lähes 70 000 nimeä ja se on parhaillaan eduskunnan käsiteltävänä.

Juttuun on päivitetty kello 15.15 kohta, jossa spekuloidaan nykyisen tahdin jatkumisella. Koska aloitteen voivat allekirjoittaa vain täysi-ikäiset suomalaiset – joita on huomattavasti vähemmän kuin suomalaisia yhteensä, saavutetaan teoreettinen maksimi aiemmin kuin jutussa aluksi väitettiin.

tasa-arvo  demokratia  seksuaalivähemmistöt  kansalaisaloite 
Viite