Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Liisa Hyssälä.
Edes vähän. Ministeri Liisa Hyssälän mielestä työpankki on oiva vaihtoehto sellaisille, jotka jaksavat tehdä töitä vain pari tuntia päivässä.Emilia Pippola

Edes vähän. Ministeri Liisa Hyssälän mielestä työpankki on oiva vaihtoehto sellaisille, jotka jaksavat tehdä töitä vain pari tuntia päivässä.

Hyssälä haluaa työpankit koko maahan

9.12.2009 10.46

Noora Jussila

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk) uskoo, että seitsemässä kunnassa kokeilussa olleet työpankit saadaan levitettyä koko maahan.

"Työvoima on niin arvokas asia yhteiskunnalle, että jos henkilöllä on pienikin työkyky jäljellä niin sitä pitää arvostaa niin että hän saisi sen käyttöön. Työpankki kouluttaa ja kuntouttaa, jolloin jos henkilöllä on pienikin ripale työkykyä jäljellä niin hän voisi käyttää sitä", Hyssälä sanoo.

Hyssälä puhui tänään järjestetyssä Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen -seminaarissa. Hänen mukaansa työhyvinvointiin tulee kiinnittää entistä enemmän huomiota talouden taantumassa.

Työhyvinvoinnin lisäksi sosiaali- ja terveysministeriössä mietitään kuumeisesti työurien pidentämistä.

Sosiaali- ja terveysministeriön asettamassa Rantalan työryhmässä etsitään keinoja pidempää työuria kolmella vuodella. Keinot puolentoista vuoden pidennykseen ovat löytyneet, mutta lopun puolitoista vuoden löytäminen on osoittautunut Hyssälän mukaan vaikeaksi.

Rantalan työryhmä päättää työnsä tämän vuoden lopulla, samoin kuin sosiaaliturvan uudistusta pohtiva Sata-komitea. Samalla päättyy myös Työterveyslaitoksen roolia työkyvyn kohentamisessa miettineen Ahtelan työryhmän työ.

työelämä 
Viite