Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

HYY: Opiskelijalla ei ole lomia

5.7.2011 9.59

Saija Räsänen

Opiskelijoille kesä ei ole loman vaan stressin aikaa, toteaa Helsingin yliopiston ylioppilaskunta HYY kannanotossaan. Opiskelijat työskentelevät kesän aikana jopa yli 40 tuntia viikossa – jos onnistuvat töitä löytämään.

Töitä vaille jääminen saattaa opiskelijan HYY:n mukaan tukalaan tilanteeseen. Opiskelija ei voi ilmoittautua työttömäksi eikä siis myöskään saada työttömyystukea. Niinpä hän joutuu todistelemaan sosiaalitoimistossa aktiivisuuttaan työnhaussa tai sopivien kesäopintojen puutetta saadakseen toimeentulotukea.

HYY:n mielestä opiskelijoita syyllistetään turhaan laiskuudesta lukukausienkin aikana. Lähes kolmannes koko maan yliopisto-opiskelijoista käyttää ansiotyöhön yli 20 tuntia viikossa, ja Helsingin yliopiston opiskelijoista noin 70 prosenttia käy töissä lukukausien aikana turvatakseen toimeentulonsa ja hankkiakseen työnantajien arvostamaa työkokemusta.

"Opiskelijalta vaadittava työmäärä on lukukausien aikana keskimäärin lähes 50 tuntia viikossa. Tähän päälle ansiotyö ja jonkinlainen sosiaalinen elämä - ei ihme että liikunta ja uni jäävät vähiin", sanoo Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Leena Pihlajamäki.

yliopistot  opiskelijat 
Viite