Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Emilia Pippola

Heidi Vaarala.
Kuumaa kamaa. Kysytyimpiä ovat aiempien vuosikymmenten trendivaatteet, kertoo UFF:n vaatteita Helsingissä myyvä Heidi Vaarala.Emilia Pippola

Kuumaa kamaa. Kysytyimpiä ovat aiempien vuosikymmenten trendivaatteet, kertoo UFF:n vaatteita Helsingissä myyvä Heidi Vaarala.

Ihmiset luopuvat vaatteistaan taantumassakin

26.1.2010 13.56

Lasse Leipola

Taantuma ei ole vähentänyt ihmisten intoa antaa käytettyjä vaatteita kierrätykseen. UFF:n keräyspisteisiin luovutettiin viime vuonna 7,8 miljoonaa kiloa vaatteita, mikä oli hieman enemmän kuin vuotta aiemmin.

”Eniten tulee naisten vaatteita. Naiset selvästi luopuvat vaatteistaan aiemmin kuin miehet, joiden vaatteet ovat usein myös kuluneempia”, kertoo UFF:n Johanna Kotonen.

Hänen mukaansa juuri miesten vaatteita ja kenkiä saisi tulla enemmänkin.

”Välillä käy niin, etteivät jotkut tuotteet mene niin hyvin. Tällä hetkellä flanellipaitoja on yllin kyllin”, kertoo Fredrikinkadun UFF:in myyjä Heidi Vaarala.

Pääsääntöisesti lahjoitukset ovat hyvälaatuisia. Noin 9 prosenttia lahjoitetuista vaatteista on käyttökelvotonta lumppua, joka toimitetaan kierrätykseen ja uusiokäyttöön. Kierrätyskelvotonta roskaa on noin 3,5 prosenttia.

Ylivoimaisesti eniten, yli miljoona kiloa, vaatteita kerättiin Helsingistä. Asukasmäärään suhteutettuna eniten, yli neljä kiloa per asukas, kerättiin Loviisassa ja Karkkilassa.

 

kuluttaja  kierrätys 
Viite