Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Tuija Brax.
Hallituksesta vapaa. Tuija Braxin mukaan on hyvä, että perustettava ihmisoikeus-instituutio voi ottaa vapaasti kantaa.Lehtikuva Oy/Valtioneuvoston Kanslia

Hallituksesta vapaa. Tuija Braxin mukaan on hyvä, että perustettava ihmisoikeus-instituutio voi ottaa vapaasti kantaa.

Ihmisoikeusinstituutio aloittanee vielä tällä vaalikaudella

3.6.2010 14.05

Lasse Leipola

Eduskunnan oikeusasiamiehen toimistoon perustettava ihmisoikeusinstituutio voi toteutua vielä tällä vaalikaudella, jos eduskuntaryhmät saavat asian sovittua valiokuntakäsittelyssä sekä eduskunnan budjettia koskevissa neuvotteluissa.

Oikeusministeriön asettama työryhmä luovuttaa maanantaina ministeri Tuija Braxille (vihr) mietintönsä kansallisen ihmisoikeusinstituution perustamisesta.

”Oleellista tässä on, että se on aina istuvasta hallituksesta riippumaton, kun se sijoitetaan eduskunnan oikeusasiamiehen kansliaan”, Brax sanoo.

Sen lisäksi, että ihmisoikeusinstituutio ottaa kantaa yksittäistapauksiin, se voi osallistua keskusteluun myös yleisemmin.

”Sen tehtävänä on kommentoida tarpeelliseksi katsomiaan asioita Suomen ihmisoikeustilanteesta sekä esittää yleisellä tasolla kritiikkiä silloin kun on tarvetta. Sen ei kuulu eikä tarvitse hakea ministeriöiden välistä yhteisymmärrystä”, Brax sanoo.

ihmisoikeudet 
Viite