Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

princeton.edu

William Happer.
Päästöjen puolesta. William Happer rinnastaa päästöjen vähentämisen kieltolakiin. princeton.edu

Päästöjen puolesta. William Happer rinnastaa päästöjen vähentämisen kieltolakiin.

Ilmastoänkyrä vertaa päästöjen vähentämistä kieltolakiin

26.2.2009 13.07

Vihreä Lanka

Yhdysvaltain kongressissa on tällä viikolla järjestetty kuulemisia ilmastonmuutoksesta. Princetonin yliopiston fyysikko William Happer piti kongressin ympäristökomitealle puheen, jossa hän rinnasti päästöjen vastaisen taistelun kieltolakiin.

”Kieltolaki oli virhe, eikä maamme ole vielä täysin toipunut sen aiheuttamista vahingoista. Esimerkiksi järjestäytynyt rikollisuus sai silloin alkunsa. Tiukat päästörajoitukset vahingoittavat maatamme samankaltaisella tavalla”, Happer sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Hän myös sanoi uskovansa, että hiilipäästöt ovat hyväksi ihmiskunnalle. Komitean puheenjohtaja Barbara Boxer sanoi Happerin puheenvuoron jälkeen, että tällä on yhteyksiä öljy-yhtiö Exxonin rahoittamaan instituuttiin.

Tilaisuudessa kuultiin myös muun muassa kansainvälisen ilmastopaneelin johtaja Rajendra Pachauria. Hän vaati esityksessään päästöjen pikaista rajoittamista.

Ilmastotutkija Brenda Ekwurzel varoitti, että merien kyky sitoa hiilidioksidia vähenee.

”Tänään päästetystä hiilidioksiditonnista jää ilma kehään enemmän kuin niistä, jotka päästettiin vuosikymmeniä sitten”, hän sanoi.

Presidentti Barack Obama on pyytänyt kongressilta lakia, jolla rajoitettaan hiilidioksidipäästöjä.

ilmastonmuutos 


Lisää aiheesta:



Viite