Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jan Rudkiewicz

Ilmastoukko on.
Viikon ilmastouutinen. ”Johtajuutemme on haastettu”, varoitti ilmastokomissaari Connie Hedegaard Kiinan energiaohjelmasta.Jan Rudkiewicz

Viikon ilmastouutinen. ”Johtajuutemme on haastettu”, varoitti ilmastokomissaari Connie Hedegaard Kiinan energiaohjelmasta.

Ilmastokomissaari arvostelee talouskasvua

21.1.2011 7.00

Noora Jussila

EU:n Ilmastokomissaari Connie Hedegaard vaati viime viikolla keskustelunavauksia talouskasvusta.

”2000-luvun kasvu ei voi olla vain bruttokansantuotteen kasvua. Entä luonnon ja raaka-aineiden ehtyminen? Entä seuraukset terveydelle, ilmanlaadulle ja puhtaalle vedelle?”, Hedegaard kyseli EurActiv-sivuston mukaan Ekoinnovaatio-kokouksessa.

Hedegaard haluaa myös uudistuksia verotukseen. Ilmastokomissaarin mukaan tulee verottaa ”enemmän sitä mitä poltamme, ja vähemmän sitä mitä ansaitsemme”.

Euroopan komissio esittänee maaliskuussa tiekarttansa, jossa selvitetään mitä polkuja pitkin EU pääsisi tavoitteeseensa 80–95 prosentin kasvihuonekaasupäästövähennyksistä vuoteen 2050 mennessä vuoden 1990 tasosta.

Myös Kiina aikoo julkistaa oman energiasuunnitelmansa maaliskuussa. Viisivuotissuunnitelmalta odotetaan muun muassa askelia kohti päästökauppaa.

ilmastouutinen 
Viite