Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ilmastolaki on arpaonnesta kiinni - lottoa sinäkin

5.4.2011 9.10

Saija Räsänen

Polttava kysymys -kampanja järjestää tänään tiistaina ilmastoloton Helsingissä ja Turussa. Ääni ilmastolle -tempauksissa voi myös lähettää viestejä kansanedustajaehdokkaille ilmastolain puolesta.

Helsingissä Kiasman edustalla ilmastolottoa juontavat kello 12-13 näyttelijät Annika Poijärvi ja Sauli Suonpää. Turussa pingviinit kiertelevät vaalikojuja etsien turvapaikkaa.

Jo yli kolme vuotta jatkuneen Polttava kysymys -kampanjan tavoitteena on saada ilmastolaki seuraavaan hallitusohjelmaan. Maan ystävien mukaan yli 750 kansanedustajaehdokasta tukee ilmastolakia, kun istuvassa eduskunnassa lain tukijoita on vain 70.

Tällä vaalikaudella ilmastolaista on tehty kaksi lakialoitetta ja neljä kirjallista kysymystä. Polttavan kysymyksen kampanjoitsijat ovat nimenneet tämän päivän tempauksensa juuri "lotoksi", koska ilmastolain taival riippuu heidän mielestään osin arpaonnesta.

Arpomiseksi touhu meni Maan ystävien mukaan viime helmikuussa, kun äänet ilmastolain sisällyttämisestä luonnonvaraselonteon lausuntoon menivät tasan ja arpa ratkaisi tilanteen ilmastolain hyväksi.

Polttavan kysymyksen kampanjoitsijat ovat kasanneet vaalien kunniaksi yhden kysymyksen vaalikoneen, jossa voi selvittää oman ehdokkaan ja puolueen kannan ilmastolakiin. Vaalikone löytyy täältä.

ilmasto  ilmastolaki  eduskuntavaalit  ilmastopolitiikka 
Viite