Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Raiteet.
Pitkä matka edessä. Ilmastoneuvottelut pyritään saamaan tänä vuonna yksille raiteille. Tähtäimenä on kaikkia sitovat sopimus vuonna 2015.SXC

Pitkä matka edessä. Ilmastoneuvottelut pyritään saamaan tänä vuonna yksille raiteille. Tähtäimenä on kaikkia sitovat sopimus vuonna 2015.

Ilmastoneuvottelijat palaavat pöytään: Tavoitteena yhdet raiteet

9.5.2012 11.37

Lasse Leipola

Kansainväliset ilmastoneuvottelut jatkuvat ensi viikolla Saksan Bonnissa. Neuvotteluiden tärkeimpänä tavoitteena on saada viime joulukuussa sovittu Durbanin toimintaohjelma liikkeelle.

Sen on määrä yhdistää kansainväliset ilmastoneuvottelut yksille raiteille, joissa ovat kaikki maat mukana sen sijaan, että teollismaat neuvottelisivat rinnalla vain heitä koskevan Kioton sopimuksen jatkosta.

”On rohkaisevaa, että muun muassa Kiina on hyväksymässä nyt sitä, että kaikkia koskee vuodesta 2020 lähtien sitovat vähennystavoitteet”, ympäristöministeri Ville Niinistö sanoo.

Hän ennakoi, että yhdeksi haasteeksi voi nousta Intia, joka pelkää päästövähennysten rajoittavan sen talouskasvua.

Bonnissa on määrä päästä sopuun myös muun muassa uuden vihreän ilmastorahaston johtokunnan kokoonpanosta sekä kehitysmaita neuvovan teknologiakeskuksen toteuttajasta.

ilmastoneuvottelut 
Viite