Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Puimuri ja kuu.
Kallis sato. Ilmastonmuutos heijastuu maailmantalouteen muun muassa maatalouden satovahinkojen kautta.SXC

Kallis sato. Ilmastonmuutos heijastuu maailmantalouteen muun muassa maatalouden satovahinkojen kautta.

Ilmastonmuutokselle halutaan hintalappu – jättiselvitys alkaa

25.9.2013 9.30

Lasse Leipola

Ilmastonmuutoksen torjunnan talousvaikutuksien selvittämiseksi on käynnistetty New Climate Economy -hanke, jonka puheenjohtajana toimii Meksikon presidentti Felipe Calderón.

”Ilmaston vaikutukset kasvavat ja lämpenemisen todisteet ovat aiempaa selvemmät, mutta suurin osa talousanalyyseistä ei edelleenkään huomioi kunnolla ilmastonmuutoksen aiheuttamia riskejä tai sen torjuntaan liittyviä mahdollisuuksia”, Calderón sanoi eilen tiistaina New Yorkissa.

”Meidän on pikaisesti selvitettävä, kuinka pidämme talouden kasvussa ja luomme työpaikkoja, vaikka samalla vähennämme päästöjä ja torjumme ilmastonmuutosta.”

Calderónin lisäksi ohjausryhmässä ovat muun muassa Vattenfallin toimitusjohtaja Ingrid Bonde, YK:n kehitysohjelman johtaja Helen Clark, Maailmanpankin johtajistoon kuuluva Sri Mulyani Indrawati, Aasian kehityspankin johtaja Ricardo Lagos, Unileverin toimitusjohtaja Paul Polman sekä taloustieteen professori Nicholas Stern.

Varsinaiseen tutkimukseen osallistuu tutkimuslaitoksia muun muassa Etiopiasta, Intiasta ja Ruotsista. Tutkimusraportti on määrä julkistaa ensi vuoden syyskuussa.

ilmastonmuutos  talous 
Viite