Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ilmastonmuutoksesta tulossa kannattava bisnes

2.10.2014 13.11

Lasse Leipola

Rahoitus oli yksi New Yorkissa järjestetyn ilmastohuippukokouksen avainteemoista. Aihetta käsiteltiin myös yrityselämän näkökulmasta.

Maailmanpankin johtaja Jim Yong Kim sanoi, että ilmastonmuutoksen haaste on muuttumassa mahdollisuudeksi sijoittajille. Esimerkiksi ruotsalainen eläkerahasto AP4 on luopumassa kokonaan fossiiliseen energiaan tekemistään sijoituksista huomattuaan, että näin on paitsi eettisesti myös taloudellisesti kannattavaa toimia.

”Investoijien kiinnostus puhdasta energiantuotantoa kohtaan on nousussa. He etsivät tuottoisia sijoituksia, jotka tukevat myös puhdasta tulevaisuutta. He ymmärtävät, että sijoituksilla saavutettavien voittojen arvo laskee, jos ilmastonmuutos pahenee”, Kim sanoi.

Hän myös korosti, että tässä tarvitaan hallitusten ja yrityselämän yhteistyötä. Maailmanpankin ratkaisu on kehittää hiilelle globaali hinta. Tätä koskeva aloite keräsikin huippukokouksessa runsaasti uusia tukijoita. Sitä kannattaa nyt jo 73 maata, joissa asuu noin puolet maailman väestöstä. Joukossa ovat muun muassa Kiina, Saksa ja Venäjä sekä yhteensä yli tuhat yritystä.
Viite