Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ilmastonmuutos innostaa kotimaisia matkailuyrittäjiä

28.9.2010 10.21

Saija Räsänen

Kotimaan matkailuyrittäjät ovat innostuneet kehittämään vähähiilistä matkailua. Hangon matkailutoimiston, Pyhätunturin ja Kolin kansallispuiston väki ideoi viime viikolla Mäntsälän Peloton-työpajoissa ilmastoystävällisiä matkailupaketteja.

Projektikoordinaattori Outi Kuittisen mukaan kotimaan matkan päästöt ovat 80 prosenttia pienemmät kuin Tukholman risteilyn ja jopa 90 prosenttia pienemmät kuin Kanarian loman.

“Sain uutta ymmärrystä ruoan ilmastovaikutuksista ja monia hyviä ideoita. Selvitämme juuri Pyhällä voisiko ravintoloiden ruokaöljyä kierrättää polttoaineeksi rinnekoneisiin”, sanoo Jusu Toivonen Pyhän ympäristöohjelmasta.

Hangon matkailupäällikkö Anna Piiroinen puolestaan kertoi alkavansa rakentaa saman tien vähähiilistä Hanko-viikonloppupakettia ja innostavansa mukaan ravintolayrittäjiä, kaupungin johtoa ja sataman väkeä.

Kolmivuotinen Peloton-hanke on osa Sitran energiaohjelmaa ja siinä kannustetaan energiavalintojen kannalta tärkeitä ryhmiä luomaan energiafiksuja palveluita ja tuotteita.

Syksyn mittaan Peloton-työpajoihin osallistuvat myös  esimerkiksi kotitalousopettajat ja ruokatoimittajat.

ilmasto  matkailu 
Viite