Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ilmastorahaston pyörittäminen Etelä-Koreaan

22.10.2012 10.14

Lasse Leipola

Vihreän ilmastorahaston isäntäkaupungiksi on valittu eteläkorealainen Songdon kaupunki. Rahaston tiedotteen mukaan valinta on määrä vahvistaa marras-joulukuun vaihteessa Dohassa järjestettävissä ilmastoneuvotteluissa.

Asiasta päätettiin rahaston johtokunnan kokouksessa, joka päättyi Songdossa lauantaina. Edellinen, ensimmäinen kokous, järjestettiin elokuussa Sveitsin Genevessä. Songdon ja Geneven lisäksi ehdolla olivat Saksan Bonn, Meksikon México, Puolan Varsova ja Namibian Windhoek.

Ilmastorahasto on osa kansainvälistä kehitysmaihin kohdistuvaa ilmastorahoitusta, jonka on määrä nousta sadan miljardin dollarin vuositasolla vuoteen 2020 mennessä. Uutistoimisto Reutersin mukaan kehitysapujärjestö Oxfam toivoo toivoo nyt tuoreelta isäntämaalta toimia rahaston kassan kartuttamiseksi.

”Etelä-Korean on tehtävä työtä saadakseen kaikilta teollisuusmailta Dohassa välittömät lupaukset lahjoituksista”, järjestön ilmasto-ohjelmaa johtava David Waskow sanoo.

Hänen mukaansa maailman köyhillä, jotka kärsivät ilmastonmuutoksen aiheuttamista satovahingoista, ei ole varaa enää yhteenkään ilmastokokoukseen, jossa kysymys sopeutumiseen tarvittavasta rahoituksesta jää auki.

ilmastoneuvottelut  ilmastonmuutos  ilmastorahasto 
Viite