Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ilmastovastaava Stranius kiertää Itä-Eurooppaa junilla ja busseilla

8.7.2008 15.29

Lasse Leipola

Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastovastaava Leo Stranius viettää lomaansa Itä-Euroopassa. Hän lähti puolisonsa kanssa matkaan viikko sitten ja nyt he ovat Moldovan Chişinăussa.

”Kuljemme junilla ja busseilla. Kävimme jo Valko-Venäjällä ja Ukrainassa. Suunnitelmissa olisi käydä vielä ainakin Bulgariassa ja Romaniassa, mutta katsotaan mihin vielä päädymme”, Stranius kertoo kolmiviikkoisen matkan suunnitelmista.

Stranius kertoo, että säät ovat olleet Itä-Euroopassa varsin vaihtelevat. Lämpöä on kuitenkin riittänyt ja vettä on kulunut paljon.

”Harmillista, ettei vesijohtovettä voi täällä juoda. Nyt on pakko ostaa pullovettä, josta tulee jätettä aivan hirveästi. Näissä maissa olisi muutenkin kehitettävää jätehuollon ja kierrätyksen suhteen”, Stranius valittelee.

Stranius kertoo myös seuranneensa mielenkiinnolla viime päivien ilmastouutisia. Hänen mukaansa ilmasto- ja energiapolitiikassa tapahtuu nyt voimakasta kehitystä.

Kotiinpaluun jälkeen ilmastovastaavan kesä jatkuu muun muassa pyöräilemällä.

Faces-festivaali on ilman muuta tähtäimessä ja sinnekin mennään polkupyörillä. Muutenkin on tarkoitus pitää fyysistä kuntoa yllä liikkumalla mahdollisimman paljon”, Stranius sanoo.

Vihreä Lanka utelee kesän aikana kiinnostavien ihmisten kuulumisia.
Viite