Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Hans Laubel

Tuuliatlakselle tekijä. Ilmatieteenlaitos alkaa selvittää Suomen tuuliolosuhteita maalla, merellä ja ilmassa. Hans Laubel

Tuuliatlakselle tekijä. Ilmatieteenlaitos alkaa selvittää Suomen tuuliolosuhteita maalla, merellä ja ilmassa.

Ilmatieteen laitos valittiin Tuuliatlaksen tekijäksi

14.5.2008 10.22

Vihreä Lanka

Ilmatieteen laitos on voittanut tarjouskilpailun Suomen tuuliolosuhteita kartoittavan Tuuliatlaksen toteutuksesta. Tuuliolosuhteet kartoitetaan maa- ja merialueilla koko Suomessa. Tietoa tarvitaan uusien tuulivoimapuistojen suunnitteluun.

”Tuulen voimakkuus, suunta ja sen pyörteisyys kartoitetaan. Tarkasteluun pyritään saamaan mukaan kaikki ne ominaisuudet, jotka ovat tärkeitä tuulivoimapuistojen suunnittelijoille ja kaavoituksen tekijöille”, sanoo kehittämispäällikkö Bengt Tammelin Ilmatieteen laitokselta.

Suomi on sitoutunut nostamaan uusiutuvan energian osuuden 38 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Tavoitteen saavuttamiseksi Suomen on rakennettava lisää tuulivoimaa moninkertaisesti nykykapasiteettiin verrattuna, sanoo neuvotteleva virkamies Erkki Eskola työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Energia- ja materiaalitehokkuuden palvelukeskuksen Motivan kevättalvella järjestämään EU:n laajuisen tarjouskilpailuun tuli neljä tarjousta, joista Ilmatieteen laitoksen tarjous arvioitiin kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi.

Edellinen tuuliatlas on vuodelta 1991, ja myös sen kokosi Ilmatieteen laitos.

Vuoden 2009 lopussa valmistuvan Tuuliatlaksen rahoittaa työ- ja elinkeinoministeriö, ja työtä koordinoi Motiva.
Viite