Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

poliisi.fi

Ruutukaappaus ihmiskauppavideosta.
Avuntarjous. TV-kampanjalla etsitään ihmiskaupan uhreja. poliisi.fi

Avuntarjous. TV-kampanjalla etsitään ihmiskaupan uhreja.

Ilmianna ihmiskaupan uhri

30.1.2009 16.51

Lasse Leipola

Yleisradion tv-kanavilla pyörivällä kampanjalla houkutellaan kansalaisia ilmiantamaan ihmiskaupan uhreja. Suomen kautta kulkee keskusrikospoliisin mukaan vuosittain jopa satoja ihmiskaupan uhreja.

”Tiedon levittäminen on tärkeää ihmiskaupan uhrien auttamisessa. Mainoksella yritetään levittää tietoa paitsi ihmiskaupan uhreille myös järjestöille ja tavallisille kansalaisille”, kertoo vastaava pakolaisohjaaja Olli Vesivalo.

Vesivalo työskentelee Joutsenon vastaanottokeskuksessa, joka koordinoi ihmiskaupan uhrien auttamista ja hoitaa päivystävää puhelinta.

Puhelimitse tehdyn ilmiannon jälkeen ihmiskauppaepäily siirtyy viranomaisten, usein poliisin tai rajavartioston, selvitettäväksi.

Rikoskomisario Jouko Ikonen keskusrikospoliisista sanoo, että suurin osa ihmiskauppaepäilyistä nousee edelleen esiin viranomaistyössä, vaikka tiedetään, että muun muassa erilaiset järjestöt ovat usein tekemisissä ihmiskaupan uhrien kanssa.

Keskusrikospoliisin ja Joutsenon vastaanottokeskuksen lisäksi tv-kampanjassa on mukana myös Yhdysvaltain siirtolais- ja tulliviranomaiset.

Videon sisältö on suunniteltu suomalaisten ja amerikkalaisten viranomaisten yhteistyönä. Sitä esitetään englanninkielisenä Yhdysvalloissa ja tulevaisuudessa mahdollisesti myös muissa maissa.

ihmisoikeudet 


Lisää aiheesta:Viite