Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ji-Elle / Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Norsunluuesine.
Raaka aine. Norsunluu on ollut pitkään suosittua materiaalia koriste-esineiden valmistamiseen. Kuva ei ole Buckinghamin kokoelmista.Ji-Elle / Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Raaka aine. Norsunluu on ollut pitkään suosittua materiaalia koriste-esineiden valmistamiseen. Kuva ei ole Buckinghamin kokoelmista.

Independent: Prinssi William haluaa tuhota Buckinghamin palatsin norsunluuesineet

18.2.2014 9.02

Lasse Leipola

Prinssi William haluaa tuhota kuninkaallisen, 1 200 norsunluuesinettä käsittävän kokoelman. Asiasta kertoo Independent. Luonnonsuojelijat ovat ottaneet aloitteen innostuneena vastaan, sillä se olisi vahva norsunluukaupan vastainen viesti.

Tuleva kuningas otti viime viikolla osaa kansainväliseen konferenssiin, jossa pohdittiin, miten vuosittain lähes 15 miljardin euron arvoinen laiton norsunluukauppa saataisiin lakkaamaan. Independentin mukaan prinssi William on jo parin viime vuoden aikana vaatinut norsunluuesineiden ottamista pois näkyvistä.

Norsunluukaupan vastustaminen kauppatavaraa tuhoamalla on ollut tänä vuonna otsikoissa. Kiinassa tuhottiin alkuvuodesta ennätykselliset kuusi tonnia takavarikoitua norsunluuta. Muutamaa viikkoa myöhemmin Hongkong ilmoitti suunnittelevansa tuhoavansa 28 tonnia sen lähes 30 tonnin takavarikkovarastosta.

Vuosittain jopa 20 000 elefanttia joutuu norsunluuta havittelevien salametsästäjien uhriksi.

salametsästys 
Viite