Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Iso Numero kerää rahaa köyhille ja näpäyttää isoja mediataloja

4.6.2012 15.31

Lasse Leipola

toista kertaa ilmestyvä Iso Numero -lehdestä on otettu peräti 12 000 kappaleen painos. Lehtiä myyvät vähävaraiset saavat pitää puolet kunkin numeron neljän euron kauppahinnasta. Esikuvana on brittiläinen Big Issue -lehti.

”Iso Numero sai alun perin sysäyksen taannoisesta keskustelusta, että elannokseen kerjääminen pitäisi kieltää. Kultin piirissä ja kulttuurilehtien tekijöinä halusimme ottaa osan median sosiaalisesta vastuusta kantaaksemme”, sanoo päätoimittaja Martti-Tapio Kuuskoski kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n tiedotteessa.

Kerjäämiskielto nousi tällä viikolla jälleen keskusteluun, kun joukko perussuomalaisten kansanedustajia jätti asiaa koskevan lakialoitteen.

Huomenna tiistaina ilmestyvään lehteen on kirjoittanut muun muassa joukko freelance-toimittajia, jotka asiasta annetun tiedotteen mukaan ”ovat halunneet tarjota omaa työtään ilmaiseksi Isolle Numerolle osoittaakseen mieltään suurten mediatalojen vaatimia kohtuuttomia avustajasopimuksia vastaan”.

Mukana on myös useita julkisuuden henkilöitä. Esimerkiksi kolumneja lehteen ovat kirjoittaneet muun muassa PMMP-yhtyeen Paula Vesala ja laulaja Mirel Wagner.

Seuraavan Ison Numeron on määrä ilmestyä joulumarkkinoille.

media  köyhyys  asunnottomuus 
Viite