Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Itävallan vihreät hyvässä vauhdissa kohti kaksia vaaleja

16.5.2013 10.03

Lasse Leipola

Itävallan vihreä puolue saavutti toissa viikonloppuna historiansa merkittävimmän voiton, kun se lähes kolminkertaisti kannatuksensa Salzburgin osavaltiovaaleissa ja nousi 20 prosentin kannatuksella osavaltion toiseksi suurimmaksi puolueeksi.

Vihreiden vaalivoiton taustalla on puolueen aktiivinen osallistuminen osavaltiossa paljastuneiden talousepäselvyyksien penkomisessa. Talous oli myös Salzburgin vihreiden kampanjan kärkiteema.

Itävallan vihreät ovat tänä vuonna nousseet uusille kannatuslukemille myös muualla. Maaliskuussa puolue yli kaksinkertaisti kannatuksensa Kärntenin osavaltiossa, kun se keräsi 12 prosenttia äänistä. Samaan aikaan pidetyissä Ala-Itävallan osavaltiovaaleissa puolue saavutti 8 prosentin kannatuksella niukasti historiansa parhaan tuloksen.

Myös Tirolin osavaltiossa vihreät paransivat edellisiin vaaleihin verrattuna, mutta jäivät 12 prosentin kannatuksella hieman historiansa parhaasta tuloksesta.

Tulokset lupaavat hyvää puolueelle, joka valmistautuu syksyn parlamentti- ja ensi vuoden eurovaaleihin. Molemmissa vaaleissa puolue on aiemmilla kerroilla kerännyt noin kymmenen prosenttia äänistä. Tämän vuoden gallupeissa puolueelle on povattu 13–14 prosentin kannatusta.

vihreät  eurovaalit  itävalta 




Viite