Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

vapaansuomenliitto.fi

Ensimmäinen. Itsenäisyyspuolueen jäsenet pääsivät valitsemaan puheenjohtajaa viime kesänä. vapaansuomenliitto.fi

Ensimmäinen. Itsenäisyyspuolueen jäsenet pääsivät valitsemaan puheenjohtajaa viime kesänä.

Itsenäisyyspuolue ehti ennen vihreitä

4.12.2008 13.15

Jukka Vahti

Vihreät ei olekaan ensimmäinen puolue Suomessa, joka saattaa järjestää neuvoa-antavan jäsenäänestyksen seuraavasta puheenjohtajastaan.

Vihreät päätti viime kevään puoluekokouksessaan, että puolueen seuraavasta puheenjohtajasta järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys. Monissa tiedotusvälineissä uutisoitiin, että vihreät järjestää jäsenäänestyksen ensimmäisenä puolueena Suomessa.

Vihreät on kuitenkin ensimmäinen vain eduskuntapuolueista. Itsenäisyyspuolue ennätti järjestää jäsenäänestyksen puheenjohtajastaan jo viime kesänä.

"Kun puolueita käsitellään mediassa, soisi pidettävän mielessä, että eduskunnassa olevien puolueiden lisäksi Suomessa on muitakin rekisteröityjä puolueita, nyt kuusi", Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen muistutti keskiviikkona kirjoituksessaan Helsingin Sanomien mielipideosastolla.

Suurimmista puolueista keskusta on asettanut tavoitteekseen, että puolueen puheenjohtaja tai koko puoluejoto valitaan jäsenäänestyksellä keväällä 2010. Sdp:ssä ja kokoomuksessa jäsenäänestykseen on suhtauduttu varauksellisemmin.

vihreät 
Viite