Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jääkö eläinsuojelulaki uudistamatta?

31.10.2013 13.52

Hanna Eriksson

Eläinsuojelujärjestöt ovat epäilleet, että eläinsuojelulain kokonaisuudistus jää tekemättä, koska sitä valmistellaan maa- ja metsätalousministeriössä liian pienillä resursseilla.

Jääkö eläinsuojelulaki uudistamatta tällä hallistuskaudella, uudistusta valmistelevan työryhmän puheenjohtaja, apulaisosastopäällikkö Riitta Heinonen?

”Työryhmällä on edelleen tavoitteena saada uudistus valmiiksi vuoden 2014 loppuun mennessä. Yritämme parhaamme. Näin sanoin myös maa- ja metsätalousministeri Jari Koskiselle, kun hän asiaa tiedusteli.”

Mikä hidastaa valmistelua?

”Tämä on valtavan suuri kokonaisuudistus, joka herättää paljon kiinnostusta. Jokainen asia pitää käydä läpi, ja lisäksi miettiä, mitä nykyisestä laista puuttuu.

Tarvitsemme paljon lisäselvityksiä. Juuri nyt selvitämme, miten suhtaudumme parsinavetoihin ja emakoiden siemennyshäkkeihin. Selvitämme myös, minkälaisia talousvaikutuksia on sillä, jos parsinavetat kielletään.”

Mitä uutta nykyiseen lakiin tulee?

”Esimerkiksi eläinten jalostusta koskevia asioita pitää tarkentaa lakiin. Eräät EU-säädökset, kuten broileridirektiivi ja eläinten lopetusta koskeva asetus edellyttävät tiettyä pätevyyttä työntekijöiltä. Ne pitää sisällyttää lakiin.”

Milloin lakiluonnos lähtee lausuntokierrokselle?

”En osaa tarkasti sanoa. Meillä on ensi vuoden loppuun asti aikaa saada se valmiiksi. Tähtäämme siihen.”

eläinoikeudet  eläinsuojelu 




Viite