Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Lauri Myllyvirta ja Meri Pukarinen.
Kihlapari karkaa. Greenpeacen Lauri Myllyvirta ja Maan ystävien Meri Pukarinen jättävät kumpikin ilmastokampanjat taakseen. He ovat pari, mutta Pukarinen lähtee Lontooseen, Myllyvirta Intiaan.Mikael Ahlfors

Kihlapari karkaa. Greenpeacen Lauri Myllyvirta ja Maan ystävien Meri Pukarinen jättävät kumpikin ilmastokampanjat taakseen. He ovat pari, mutta Pukarinen lähtee Lontooseen, Myllyvirta Intiaan.

Järjestöjen ilmastovastaavat siirtyvät joukolla muihin tehtäviin

2.9.2010 15.12

Noora Jussila

Ympäristöjärjestöjen ilmastokampanjoista viime vuosina vastanneet henkilöt vaihtavat nyt joukolla työpaikkoja.

WWF:n ilmasto-ohjelman päällikkö Karoliina Auvinen siirtyi kesällä Sitraan johtavaksi ekotehokkuusasiantuntijaksi. WWF ei aio etsiä uutta päällikköä ilmasto-ohjelmalle, mutta se hakee johtohenkilöä Ekologinen jalanjälki -ohjelmaan.

Myös Maan ystävien koordinoimaa Polttava Kysymys -ilmastolakikampanjaa kolme vuotta vetänyt Meri Pukarinen lopetti tehtävässään kesällä.

European Climate Foundationin kampanjalle myöntämä rahoitus päättyi, eikä kokopäiväiseen työntekijää ollut enää varaa. Pukarinen halusi itsekin jo muihin hommiin.

”On kuluttavaa tehdä Suomessa aivan uudenlaista ilmastokampanjaa. Tuntui, että nyt pitää tehdä jotain muuta, jotta voi palata kampanjointitöihin uusin voimin.”

Hän lähtee Lontooseen suorittamaan Environmental policy and regulation -maisteriopintoja .

Myös Greenpeacen energiakampanjoitsijan paikka on auki, sillä Lauri Myllyvirta lähtee Intiaan tekemään järjestölle selvitystyötä.

Greenpeace on aloittamassa Intiassa kampanjaa, joka pyrkii muuttamaan isojen rahoituslaitosten linjauksia energiahankkeiden rahoituksessa.

”Olen saanut vähäksi aikaa tarpeekseni Suomen tunkkaisesta energiapolitiikasta ja samojen keski-ikäisten äijien kanssa vääntämisestä. Nyt on tärkeää päästä katsomaan maailmaa eri näkökulmasta”, kuusi vuotta Greenpeacen ilmasto- ja energiakampanjointia Suomessa johtanut Myllyvirta sanoo.

Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastovastaavaksi valittiin jo keväällä Venla Virkamäki, joka siirtyi tehtävään Luonto-liittoon siirtyneen Leo Straniuksen tilalle.

Osa ympäristöjärjestöistä siirtää nyt ilmastokampanjansa painopistettä kansainvälisiltä kentiltä Suomeen.Esimerkiksi WWF:ssä on mietitty tavoitteita uusiksi Kööpenhaminan ilmastokokouksen jälkeen.

”Etsimme, mitä muita keinoja päästöjen vähentämiseksi on kuin kansainvälinen ilmastosopimus”, sanoo WWF:n suojelujohtaja Jari Luukkonen.

Greenpeacen Myllyvirta uskoo, että kaikki järjestöt panevat nyt muissakin maissa aiempaa enemmän panoksia kotimaan ilmastokampanjointiin.

”Valtioiden pitää nyt itse tehdä rohkeita ilmastopäätöksiä ja linjauksia. Vasta sen jälkeen voidaan neuvotella kansainvälisesti sitova sopimus. Yhdysvalloissa, Kiinassa ja Euroopassa on tarve sille, että järjestöt vauhdittavat kotimaistia toimia”, Myllyvirta sanoo.

ilmastonmuutos  kansalaisjärjestöt 
Viite