Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Kuvituskuva.
Suojaa. Ministeri Kiurun mukaan lakiuudistus laajentaisi vastuuta viestinnän luottamuksesta niin, että se koskisi teleyritysten lisäksi myös esimerkiksi Facebookin kaltaisia palveluita.SXC

Suojaa. Ministeri Kiurun mukaan lakiuudistus laajentaisi vastuuta viestinnän luottamuksesta niin, että se koskisi teleyritysten lisäksi myös esimerkiksi Facebookin kaltaisia palveluita.

Jättiremontti etenee – tietoyhteiskuntakaari kumoaa monta lakia

4.4.2013 11.34

Lasse Leipola

Sähköisen viestinnän lainsäädännön jättihanke, niin sanottu tietoyhteiskuntakaari on edennyt lausuntovaiheeseen. Lakihankkeen tavoitteena on kerätä aihepiiriä koskevat erilliset lait yhteen.

”Tietoyhteiskuntakaari on hanke, jossa on haluttu pitää erityistä huolta valmistelun avoimuudesta ja vuorovaikutteisuudesta. Toimiala on ollut mukana valmistelussa ja vuorovaikutus jatkuu myös lausuntokierroksen jälkeen. Toivomme näkemyksiä myös kansalaisilta”, viestintäministeri Krista Kiuru (sd) sanoo.

Hallitusohjelmaan perustuvalla tietoyhteiskuntakaarella kumottaisiin viestintämarkkinalaki, sähköisen viestinnän tietosuojalaki, laki radiotaajuuksista ja telelaitteista, laki televisio- ja radiotoiminnasta, verkkotunnuslaki, laki eräiden suojauksen purkujärjestelmien kieltämisestä, laki eräiden radiotaajuuksien huutokaupoista ja laki tietoyhteiskunnan palvelujen tarjoamisesta sekä näiden nojalla annetut asetukset.

Tänään torstaina julkaistun luonnoksen mukaan kansalaisten näkökulmasta tavoitteena on, että tarjolla olevat sähköisen viestinnän palvelut ovat teknisesti kehittyneitä, turvallisia, helppokäyttöisiä ja kohtuuhintaisia.

Lausuntoaika jatkuu 13. toukokuutta saakka.

digioikeudet 
Viite