Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jalkapallo lievittää hurrikaanihuolia

23.6.2010 13.05

Eeva Eronen

Kesäkuun alussa alkaneesta hurrikaanikaudesta ennustetaan pahaa, ja Haitilla pelätään, että se syöksee maan entistä syvempään kriisiin.

Maassa on edelleen ainakin 1,5 miljoonaa koditonta, joista ainakin 600 000 asuu pääkaupunki Port-au-Princen väliaikaisleireillä. Osa tilapäisasumuksiksi jaetuista teltoista ja pressuista alkaa vedellä viimeisiään. Leiriläisten turhautuneisuus kasvaa, sillä monien mielestä maan hallitus hidastelee tilanteen korjaamisessa. Myös jalkapallon MM-kisojen alkaminen kuumensi tunteita, sillä kodittomat pelkäsivät, että kisat jäävät näkemättä, jos sähköä ei ole.

Nyt kisat tuovat futishullulle kansalle hetkeksi unohdusta, sillä hallitus ja ulkomaiset lahjoittajat järjestivät telttakylien lähistöille isoja kankaita pelien seuraamiseen.

Tähän mennessä on sovittu kolmen miljardin dollarin edestä kansainvälisestä avusta Haitille. Suomi kanavoi apuaan esimerkiksi YK:n ruokajärjestö WFP:lle 1,6 miljoonaa euroa ja Punaisen ristin liikkuvalle klinikalle 1,1 miljoonaa euroa.

urheilu  katastrofit 


Lisää aiheesta:Viite