Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jan Erola uudenlaisen kustantamon johtoon

15.10.2009 13.56

Anu-Elina Lehti

Gummerus-kustantamolta potkut saanut Jan Erola on aloittanut uuden Helsinki-kirjat kustantamon toimitusjohtajana ja kustantajana.

Kustantamo on osa Suomen suurinta itsenäistä elokuva- ja televisiotuotantokonsernia Yellow Film & TV:tä. Konserniin kuuluvat Filmiteollisuus Fine Oy, Funny Films Oy, Helsinki-filmi Oy, Ten Years Productions Oy sekä Filmiteollisuus Fine – Mediastation Oy.

Helsinki-filmi on tuottanut muun muassa elokuvat Tyttö sinä olet tähti, Ganes, Käsky sekä Kukkia ja sidontaa. Filmiteollisuus on vastannut tv-sarjoista Itsevaltiaat, Ihmebantu, Pasila ja Ihmisten puolue.

Yellow Filmsin toimitusjohtaja Olli Haikka kertoo, että uuden kustantamon on tarkoitus tehdä yhteistyötä talon omien elokuva- ja televisiotuotantoyhtiöiden kanssa.

"Voimme ideoida suoraan yhteistyötä heti hankkeiden alusta, oli kyse sitten kirjasta, tv-sarjasta tai elokuvasta", Haikka toteaa.

Helsinki-kirjat aloittaa kauno- ja tietokirjallisuuteen keskittyvän julkaisutoimintansa vuonna 2010.

"Kustannusohjelma on vielä auki. Kirjoja ilmestyy viimeistään syksyllä.  Arvioisin, että kustannamme yli kymmenen, mutta alle kaksikymmentä kirjaa ensi vuonna."

Yhtään kustannussopimusta Helsinki-kirja ei vielä ole kirjoittanut.

"Konsernin tarkoitus on olla lahjakkuustalli. Tarinoita voidaan varioida eri muotoihin. Mitään pakkoa ei ole tehdä elokuvista kirjoja."

Erolan mukaan kirjoilla, joista tehdään samanaikaisesti elokuva on usein  tavallista enemmän kysyntää.

Onko tämän tyyppiselle kustantamolle Suomessa tilausta?

"Olen ihan varma, että kirja-alalla on uusille yrittäjille tilaa. Puheet siitä, että kirjamaailma olisi dyykkaamassa, on ihan höpöhöpöä."

Juttua on päivitetty klo 15.33.

kirjallisuus 




Viite