Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

M.A. Numminen.
Hiilitangoa. Ari Hakulinen ja M.A. Numminen esiintyivät Säätytalolla.Lasse Leipola

Hiilitangoa. Ari Hakulinen ja M.A. Numminen esiintyivät Säätytalolla.

Jan Vapaavuori palkittiin vuoden ympäristöavauksesta

4.6.2010 12.58

Lasse Leipola

Suomen luonnonsuojeluliitto palkitsi asuntoministeri Jan Vapaavuoren (kok) tänään perjantain vuoden ympäristöavauksesta. Perusteena oli hänen ehdotuksensa ilmastoministeriön perustamisesta.

”Hallintorakenteen on ilmennettävä organisaation arvoja ja ilmaston tulee olla korkealla Suomen agendalla”, Vapaavuori sanoi kiitospuheessaan.

Hän myös muistutti vastustavansa jyrkästi maa- ja metsätalousministeriön yhdistämistä ympäristöministeriön kanssa.

Akatemiaprofessori Ilkka Hanskille myönnettiin Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristöpalkinto 2010. Hanski on yksi maailman johtavia metapopulaatio- ja evoluutiobiologian tutkijoista.

Helsingin säätytalolla nähtiin myös musiikkihistoriaa, kun Toivo Kärjen arkistoista löytynyt Hiilen kiertokulku luonnossa sai ensiesityksensä. Kappaleen esitti M.A. Numminen.

”Se ei koskaan häivy eikä muutu kokoomus tuon hiilen vähääkään, yhtään molekyyliä ei puutu päätyttyä kierron tään”, tangossa lauletaan.

Toivo Kärjen pojan Kalervon Kärjen löytämien nuottien alle oli kirjoitettu ”luultavasti Reino Helismaa muokannut jonkun oppikirjan tekstistä”. Kappale oli jäänyt aikanaan julkaisematta ja esittämättä ja se tuotiin julkisuuteen ensimäistä kertaa vasta tänään.

Kappaleesta toivotaan käytettävän muun muassa biologian tunneilla keskustelun herättämiseksi. Sitä myydään myös singlenä, jonka tuotoista osa ohjataan Suomen luonnonsuojeluliitolle. Kappale on levytetty suomen lisäksi myös ruotsiksi ja saksaksi.

ilmastonmuutos  musiikki 
Viite