Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Laura Rämö

Laura Rämö
Törkeää ja loukkaavaa. Jani Toivola ei hyväksy "sananparsien" heittelyä eri mieltä olevista.Laura Rämö

Törkeää ja loukkaavaa. Jani Toivola ei hyväksy "sananparsien" heittelyä eri mieltä olevista.

Jani Toivola ei hyväksy nimittelyä omissa eikä vieraiden joukoissa

19.7.2011 13.11

Saija Räsänen

Perussuomalaisten kansanedustajan Juho Eerolan avustajan Ulla Pyysalon facebook-päivitys kertoo enemmän kirjoittajastaan kuin päivityksen kohteesta, kirjoittaa vihreiden kansanedustaja Jani Toivola blogissaan.

Pyysalo julkaisi eilen maanantaina facebookissa Toivolaan kohdistuvan rasistisen vitsin, joka oli Toivolan mukaan "ytimekkään törkeä ja henkilökohtaisesti loukkaava". Eerola pyysi sittemmin Pyysaloa poistamaan "vitsin".

Vaikka vitsi osui Toivolaan myös henkilökohtaisesti, on siinä hänen mielestään kyse laajemmasta asiasta kuin hänen loukkaantumisestaan.

"Myös vihreiden keskuudessa on viljelty monia sananparsia muiden puolueiden edustajista ja ylipäätään kaikista, jotka ovat eri mieltä. Se ei ole yhtään sen hyväksyttävämpää. En hyväksy sitä kenenkään joukoista. Niin kauan kuin synnytämme omassa keskuudessa näitä ajatuksia, pidämme yllä vihollisen rakentamisen perinnettä", Toivola kirjoittaa.

Toivola kirjoittaa uskovansa, että kahden erilaisen on mahdollsta mahtua samaan huoneeseen, jos vain päätetään nojautua yhdistäviin tekijöihin vihan sijaan.

vihreät 
Viite