Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jani Toivola haluaa tavata ihmisiä toreilla ja netissä

27.1.2011 11.03

Lasse Leipola

Näyttelijä Jani Toivola pyrkii vihreiden listoilta eduskuntaan. Toivola paljasti ehdokkuutensa eilen Nelosella nähdyssä Maria! -ohjelmassa.

”Vihreät on ainoa puolue, joka on pyytänyt minua ehdolle ja heillä oli vielä hyvät perusteet. Olen äänestänyt vihreitä ja jaan heidän kanssaan monet arvot, kuten suvaitsevaisuuden ja ympäristöasiat”, Toivola sanoo Vihreälle Langalle.

Hänen mukaansa eilinen televisio-ohjelma poiki heti lukuisia yhteydenottoja.

”Olen saanut jo kymmeniä Facebook-viestejä nuorilta, jotka eivät ole koskaan äänestäneet ja jotka jo eilisen esiintymiseni perusteella ovat valmiita äänestämään”, Toivola sanoo.

Hänen mukaansa Facebookilla ja netillä ylipäätään on tärkeä rooli hänen kampanjassaan.

”Rahaa ei ole paljon, mutta minulla on onneksi paljon luovia ystäviä. Haluan myös kiertää Uudenmaan vaalipiiriä, sillä ihmisillä saattaa olla minusta vähän yksipuolinen kuva. Haluan tavata mahdollisimman monia ja kertoa heille, millaisia asioita ajan.”

Kilpailu eduskuntapaikoista on Uudellamaalla tiukkaa, mutta Toivola uskoo omiin mahdollisuuksiinsa.

”Minulla on vahva olo, että olen oikeassa paikassa ja oikeaan aikaan. Syksyn homokeskustelujen aikana alkoi tuntua, että oma arvomaailma on sellainen, jolle on vastakaikua”, Toivola sanoo.

Hänen tärkein vaaliteemansa on erilaisuuden kääntäminen voimavaraksi – olipa kyse sitten maahanmuuttajista, syrjäytyneistä tai muista vähemmistöistä. Siitä voisi tulla jopa vientituote.

”Samat ongelmat ovat kaikkialla, mutta pienessä maassa mitkään tavat eivät ole juurtuneet syvälle”, Toivola sanoo.

vihreät  eduskuntavaalit 




Viite