Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Pekka Sauri.
Pesti katkolla. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri haluaa jatkaa virassaan apulaiskaupunginjohtajana vielä toiset seitsemän vuotta. Katujen kunnossapidosta vastaava Sauri on toistaiseksi saanut Helsingin katujen tämänhetkisestä lumitilanteesta henkilökohtaista palautetta parilta sadalta ihmiseltä.Mikael Ahlfors

Pesti katkolla. Apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri haluaa jatkaa virassaan apulaiskaupunginjohtajana vielä toiset seitsemän vuotta. Katujen kunnossapidosta vastaava Sauri on toistaiseksi saanut Helsingin katujen tämänhetkisestä lumitilanteesta henkilökohtaista palautetta parilta sadalta ihmiseltä.

Vihreät eivät ole päättäneet, saako Sauri jatkaa

25.2.2010 15.18

Noora Jussila

Tänä vuonna ratkeaa, jatkaako Pekka Sauri Helsingin apulaiskaupunginjohtajana.

Pekka Saurin seitsemän vuoden pesti Helsingin apulaiskaupunginjohtajana päättyy ensi syyskuussa, ja nyt vihreissä mietitään, kuka voisi astua hänen tilalleen.

Sauri itse on halukas jatkamaan toimessa. Vihreässä valtuustoryhmässä on kuitenkin haluja myös tehtävän kierrättämiseen.

Henkilövaihdoksen kannalla olevat eivät kritisoi niinkään Saurin toimintaa, vaan kannattavat ylipäätään tehtävien kiertoa.

”Meille vihreille oli vuonna 1995 aivan keskeistä, että kaupunginjohtajien pestit muutetaan määräaikaisiksi. Kaksi seitsemän vuoden kautta noin keskeisellä paikalla poliittisessa virassa on kestämätöntä”, sanoo kaupunginvaltuutettu Kimmo Helistö.

Vihreiden kaupunginvaltuutettu Tuomas Rantanen perustelee kierrätystä puolueen kehittämisellä.

”Nuori poliittinen liike kehittyy horisontaalisessa mielessä paremmin, jos kärkeäkin voi levittää ja vastuuta jakaa”, Rantanen sanoo.

Sauri on ollut Helsingin kaupungin rakennus- ja ympäristötoimesta vastaava apulaiskaupunginjohtaja vuodesta 2003. Kokoomuksen, demareiden ja vihreiden sopimuksen perusteella salkku kuuluu vihreille.

Sauri on ensimmäinen vihreä kaupunginjohtaja.

Saurin jatkon puolesta liputtaa ainakin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otto Lehtipuu (vihr), joka sanoo, että viran määräaikaisuus ei voi olla itsetarkoitus.

”Kun vihreitä toimijoita on aika vähän, kannattaa valita parhaat voimat avainpaikoille. Pekka on jatkonsa ansainnut”, Lehtipuu sanoo.

Apulaiskaupunginjohtajan pestin kierrättämistä haluavien suurin ongelma on se, ettei Saurille ole toistaiseksi löytynyt haastajia.

Vihreiden valtuustoryhmä keskustelee apulaiskaupunginjohtajan paikasta ylimääräisessä kokouksessaan 10. maaliskuuta.

Sauri saa vihreiden valtuustoryhmästä kritiikkiä Stop töhryille -kampanjasta, matalasta profiilista ja kaupungin luonnonhoidon linjauksista, joiden valmistelu kesti arvostelijoiden mielestä liian kauan.

”Luonnonhoidon linjaukset olisi pitänyt hoitaa taitavammin, mutta nyt sekin on valmis ja ymmärtääkseni edistyksellinen. Luonnonhoidon töitä ei jatkossa tehdä esimerkiksi lintujen pesimäaikaan”, Sauri sanoo.

Uudet raitiovaunulinjat, joukkoliikenteen käytön yleistyminen ja seudullistaminen ovat Saurin omia ylpeydenaiheita. Kokoomuksen, demareiden ja vasemmistoliiton valtuustoryhmien puheenjohtajilta hän saa kiitosta yhteistyötaidoistaan.

”Sauri on esimerkillinen kaupunginjohtaja siinä, että hän kuuntelee muita ryhmiä ja on tavattavissa, kun on pulmia”, sanoo vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Pekka Saarnio.

Tuleviksi tavoitteikseen Sauri listaa poliittisen päätöksen pääkaupunkiseudun kuntien yhdistämisestä ja kaupunkilaisten ja kaupunginhallituksen välisen vuorovaikutuksen parantamisen.

vihreät 


Lisää aiheesta:Viite