Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Jouko Ahonen haluaa valtion metsäyhtiön esimerkiksi pörssiyhtiöille

23.9.2009 15.59

Jukka Vahti

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen haluaa Suomeen uuden, valtio-omisteisen metsäyhtiön, joka voi keskittyä tuotekehitykseen pörssissä olevia metsäyhtiöitä pitkäjänteisemmin.

"Näkisin, että jos ei pystytä vaikuttamaan Stora Ensoon, niin olisi hyvä perustaa nykyisten yhtiöiden rinnalle tavallaan esimerkillinen metsäteollisuusyritys, jossa enemmistö omistuksesta voisi olla valtiolla", Ahonen sanoi Politiikan toimittajien yhdistyksen lounaalla keskiviikkona.

Käytännössä valtion metsäyhtiö voisi Ahosen mukaan syntyä niin, että valtio lunastaa itselleen nykyisten metsäyhtiöiden lopettamia tuotantoyksiköitä.

Ahonen myös toisti lounaalla vaatimuksensa valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministeri Jyri Häkämiehen (kok) erosta. Paperiliitto nosti asian esille elokuussa, kun Stora Enso ilmoitti edelleen jatkavansa tuotannon vähennyksiä Suomesa.

"Me vaadimme sinun eroasti siitäkin syystä, että näyttää, että et ehdi syventyä näihin asioihin ja ehkä myös siksi, että sinulla on ideologisesti vähän eri näkökulma ja asenne tähän asiaan", Ahonen sanoi vieressä istuneelle Häkämiehelle.

"Ei tässä ole mitään ideologioita. Jos katsotaan osto- ja myyntisaldoa, niin olemme myyneet alle miljardilla eurolla edelliseen punamultahallitukseen verrattuna, pikemminkin olemme pääomittaneet yhtiöitä", Häkämies vastasi.

metsäteollisuus 




Viite