Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Joulukinkkukansaa kiusataan jälleen – katso video!

8.12.2008 9.06

Vihreä Lanka

Kansainvälinen eläinsuojelujärjestö CIWF on julkaissut kuvamateriaalia viiden eurooppalaisen maan sikatiloilta. Järjestön mukaan kuvat osoittavat, että sikoja pidetään usein laittomissa ja ala-arvoisissa oloissa.

Järjestön mukaan eläinsuojelumääräyksiä rikottiin useimmilla tiloilla: esimerkiksi sikojen häntiä oli typistetty rutiininomaisesti ja sioilta puuttui virikkeitä.

”Tilanne eri maiden sikatiloilla oli hyvin samankaltainen. Tilaa on hyvin vähän ja paikat ovat hyvin likaiset. On ikävä ajatella, että suurin osa lihasta, jota myydään päivittäin kaupoissa, tulee näiltä tiloilta”, sanoo Peter Stevenson CIWF:stä.

Järjestö kartoitti oloja sikatiloilla Saksassa, Unkarissa, Alankomaissa, Espanjassa ja Iso-Britanniassa.

Suomalainen eläinoikeusjärjestö Animalia muistuttaa, että vuosi sitten marraskuussa Suomessa kohua herättäneet videot suomalaisilta sikatiloilta muistuttivat suuresti nyt muilta eurooppalaisilta tiloilta julkisuuteen tullutta materiaalia.

”Tilanne Suomessa ei ole parempi kuin muuallakaan Euroopassa. Suomessa kuvattu materiaali näytti monin paikoin jopa pahemmalta”, Animalian toiminnanjohtaja Kati Pulli sanoo.

Katso video:




Viite