Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Leif Rosnell/VR

Pendolino kiitää.
Latua! Vihreät haluavat, että rautatiet saavat enemmistö liikennerahoista.Leif Rosnell/VR

Latua! Vihreät haluavat, että rautatiet saavat enemmistö liikennerahoista.

Junaradat halutaan liikennepolitiikan keskiöön

4.8.2010 14.31

Noora Jussila

Vihreät haluaa nostaa junaradat Suomen liikennepolitiikan keskiöön. Vihreät haluaa, että liikenneinfrastruktuurin investoinneista jatkossa 70 prosenttia suunnataan raideinvestointeihin ja loput muuhun liikenteeseen.

"Olemme tehneet tässä historiaa, mutta se ei riitä. Meidän raiteemme tarvitsevat vielä enemmän rahaa ensi vaalikaudella", sanoi oikeusministeri Tuija Brax (vihr) tänään vihreiden tiedotustilaisuudessa.

Tällä hetkellä raideinvestointien ja muiden liikenneinvestointien osuus on 50–50.

Lisäksi vihreät haluaa, että esimerkiksi suurille ratainvestoinneille haetaan jatkossa pitkäkestoista rahoitusta, eikä niiden rahoitusta käsiteltäisi enää kehysbudjeteissa.

Erityisen huolestunut Brax oli Oulu-Seinäjoki-junaradasta, jolle on nyt budjetoitu 5 miljoonaa euroa. Braxin mukaan ratahanke tarvitsee ainakin 35 miljoonaa euroa, jotta se saadaan toteutettua.

"Jos lisärahoitusta koko liikenneinfraan ei saada, niin ratkaisu voi olla että tieinvestointeja lykätään", Brax sanoi tänään vihreiden tiedotustilaisuudessa.

Braxin mielestä Oulu-Seinäjoki-rata on Suomen tärkein ratahanke.

"Seinäjoen tulevaisuus perustuu rataan ja rataosuuden avulla Oulusta tulee osa Rail Balticaa, eurooppalaista keskeistä raidelinjastoa."

liikenne  junat 




Viite