Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors

Mikael Jungner.
Kohta ex? Mikael Jungner heitti asemansa peliin Paavo Lipposen puolesta.Mikael Ahlfors

Kohta ex? Mikael Jungner heitti asemansa peliin Paavo Lipposen puolesta.

Jungner vahvistaa: Lähden itse, jos Lipposen kannatus ei nouse selvästi

10.1.2012 9.49

Sammeli Heikkinen

Sdp:n puoluesihteeri Mikael Jungner yrittää herätellä demareita uurnille ja presidenttiehdokas Paavo Lipposen taa kovilla puheilla. Lipposen pohjalukemissa mateleva kannatus on saanut puoluesihteerin sitomaan oman asemansa Lipposen menestykseen.

Jungner sanoi tiistaina julkaistussa Uutispäivä Demarin haastattelussa, että puoluesihteeri vaihtuu, jos Lipposen kannatus jää gallupien tasolle. Lipposen kannatus oli tuoreimmassa Ylen julkaisemassa mielipidetiedustelussa vain neljä prosenttia.

Jungner tarkentaa Vihreälle Langalle, että hän lähtee puoluesihteerin toimesta itse, jos Lipposen kannatus ei käänny nousuun. Hän ei kuitenkaan halua antaa tarkkaa tulostavoitetta, esimerkiksi tiettyä ääniosuutta, joka Lipposen on vähintään saatava.

"Demarikentän pitää vaaleissa herätä ja Lipposen saada ääniä selvästi yli gallupin tuloksen. Tällä lausunnolla olen osoittanut, että olen tosissani ja panen kaikki likoon Lipposen kampanjan puolesta."

Jungnerin veto on erikoinen, puoluesihteerin asemanhan yleensä katsotaan riippuvan puolueen menestyksestä. Presidentinvaali taas on yksilövaali.

"Tässä vaalissa ei ole kysymys vain presidentistä, tässä on kysymys koko Suomen suunnasta", Jungner selventää.

sdp  presidentinvaalit  lipponen 


Lisää aiheesta:Viite