Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Keijo Luoto

Kasvihuone Turun torilla.
Vielä kunnossa. Vihreiden vaalikoju pahoinpideltiin viime yönä Turussa. Keijo Luoto

Vielä kunnossa. Vihreiden vaalikoju pahoinpideltiin viime yönä Turussa.

Juopot hyökkäsivät vihreiden vaalikojun kimppuun Turussa

16.10.2008 11.17

Lasse Leipola

Kaksi juopunutta miestä hyökkäsi viime yönä Turussa vihreiden vaalikojun kimppuun. Kasvihuoneena tunnettu vaalikoju kaadettiin Turun torilla puolenyön jälkeen maahan ja siellä olleet tavarat levisivät maahan.

Valpas ohikulkija soitti paikalle poliisit, jotka saapuivat pikaisesti paikalle ja veivät tekijät yöksi putkaan. Turun Sanomien mukaan 18-vuotiaat tekijät olivat juhlimassa syntymäpäiviä.

”Aineellista vahinkoa syntyi jonkun verran. Maahan pudonneet esitteet kastuivat ja kasvihuoneen runko vaurioitui jonkun verran”, kertoo Turun vihreiden toiminnanjohtaja Timo Ahonen.

Hänen mukaansa poliisin ripeä toiminta säästi kojun lisävahingoilta, mutta järjestö tulee kuitenkin vaatimaan vahingonkorvauksia.

”Huomaavaisesti poliisi oli vielä nostanut kojun pystyyn”, Ahonen kiittelee.

Hänen mukaansa Turussa on viimeisen viikon aikana tuhottu järjestelmällisesti kaikkien puolueiden kylttejä, mutta erityisesti vihreisiin kohdistuvaa ilkivaltaa ei ole aiemmin esiintynyt.

”Muiden puolueiden kanssa olemme päätyneet käsitykseen, että taustalla on järjestelmällisesti toimiva antivoting -ryhmä”, Ahonen kertoo.

vihreät  vaalit 
Viite